O nama

Studenički kamen Živković
Studenički kamen Živković

Studenički kamen Živković je firma sa višedecenijskom tradicijom u vađenju, obradi i prodaji kamena, rezanju štanglica i bunja. Studenički kamen je najpoznatiji i najkvalitetniji domaći prirodni kamen. Kao materijal poznat je po dobrim fizičko-mehaničkim svojstvima i specifičnoj i karakterističnoj boji. Zbog svojih izuzetnih estetskih svojstva i prelepog izgleda se često koristi kao ukrasni i dekorativni kamen.

Studenički kamen Živković koristi se za popločavanje dvorišta, staza, stepeništa, kamina, ulepšavanje fasada, unutrašnjih prostorija itd. Naša firma će Vam omogućiti da od prirodnog kamena proizvodimo različite stvari prema Vašim željama.

Mnoštvo uspešno obavljenih projekata i veliki broj zadovoljnih klijenata su naša najbolja preporuka za vas.

Manastir Studenica je jedan od najvećih i najbogatijih manastira Srpske pravoslavne crkve. Takođe je i jedan od najlepših srpskih i svetskih manastira i to ne samo zbog prefinjene arhitekture vizantijsko-raške škole, već i zbog prelepih predela na kojima se nalazi. Podignut je krajem XII veka i posvećen je Uspenju presvete Bogorodice. Gradio ju je Stefan Nemanja od 1183. do 1196. Tada se, na državnom saboru odrekao prestola u korist srednjeg sina Stefana, zamonašio se i dobio ime Simeon. Manastir Studenica je od 1986. pod zaštitom UNESCO-a.

Sa ponosom možemo reći da se sa našeg kamenoloma koristio kamen prilikom izgradnje Manastira Studenica. Što je još jedan dokaz da naš kamen odoleva vremenu što se može videti i na Manastiru Studenica koje je izgrađen u XII veku.